ENHU HU
 
 
 
Főoldal / Alkalmazások / Fénycsövek újrahasznosítása / Végvágó technológia (ECT)  

Végvágó technológia (ECT)

End Cut Machine

 


A lámpák újrahasznosításának terén az üveg kivételesen tiszta minőségben történő kinyerésére a végvágás-légfúvás módszere bizonyítottan hatékony. Az MRT nagy kapacitású, sokoldalú végvágó gépére nagy a kereslet mind az újrahasznosító vállalatok, mind a saját gyártási hulladékukat önállóan újrahasznosító lámpagyártó cégek között. A különböző mennyiségű fénypor, üveg és fém szétválasztására az MRT végvágó technológiáját tartják a legjobbnak a ma kapható rendszerek közül.
 

Az alap végvágó gépen kívül egyéb választható típusok is rendelkezésre állnak a különböző igények kielégítése érdekében.

 

 

A VÉGVÁGÓ GÉP MŰKÖDÉSE

 


A végvágó gépbe betöltik a különböző átmérőjű fénycsöveket, ahol először megtörténik a csővégek eltávolítása, majd a légfúvókák kifújják a csövekből a fényport. Az üvegfrakció tisztaságának garantálása érdekében a műveletek végrehajtásánál rendkívül fontos a nagyfokú pontosság. Az MRT, mint az iparág vezető vállalata, a mozgásban lévő csövek egyedülálló fúvatási eljárásának köszönhetően a piac legtisztább üvegének előállítására képes a lámpa-újrahasznosítás során. A folyamat következő lépése a csővégek, üveg és a por összegyűjtése. A módszer további előnye, hogy lehetőség van a kivont fénypor újrafelhasználására.

 

 

 

 

Műszaki paraméterek

 
Feldolgozandó anyag Fénycsövek
  Cső hossza: 600 - 1800 mm
  Cső átmérője: 16, 26, 38 mm
Előállított anyagok Ép üveg, üveghulladék, alumínium zárókupakok, fénypor
Kapacitás Maximum 5000 lámpák óránként
Méretek 4000 x 4000 x 2400 mm (hosszúság x szélesség x magasság)
Elektromos kapcsolat 400 V 50 Hz
Elektromos fogyasztás Maximum 22 kW 

 

 

VÁLASZTHATÓ BERENDEZÉSEK

 

ZÁRÓSAPKAZÚZÓ ÉS ROSTÁLÓ RENDSZER

A zárósapkazúzó és rostáló rendszer a vasfémeket és az alumínium részeket különíti el a hulladéküvegtől (zárósapka ólomüveg).
 

EXTRA SZÉLES VÉGVÁGÓ GÉP

A nagyobb méretű - maximálisan 2400 mm hosszú - csövek feldolgozásához extra széles végvágó gép áll rendelkezésre.


SOROS LÁNGVÁGÓ RENDSZER

 

A berendezés hőhatás alkalmazásával vágja el a csöveket. Ez a vágási eljárás lehetővé teszi a még tisztább porfrakció kinyerését. A hagyományos tárcsás vágógéppel ellentétben, ennél a módszernél nem lesz finom üveghulladék a porfrakcióban.

 


MRT ANALIZÁTOR

Az MRT analizátor olyan érzékelőrendszer, mely azonosítja és összegyűjti a különböző minőségű fényporfrakciókat a por újrafelhasználásának céljára. Az analizátort a soros lángvágó rendszerrel együtt kell alkalmazni.

 

  A végvágó gép katalógusának letöltése (482 KB) Get Adobe Reader
           

 

MRT and Arcon company logos