ENHU HU
 
 
 
Főoldal / Alkalmazások / Gumiabroncs-újrahasznosítás / Az abroncsújrahasznosító üzem elrendezése  

Az abroncsújrahasznosító üzem elrendezése

Az E3000T gumiabroncs-granuláló és -szeparáló üzem az alábbi berendezésekből áll. A rendszer üzemóránként átlagosan 2-2,25 tonna anyag feldolgozására képes.

 

 

 

E3000 Tyre Granulation and Separation Plant

1. pozíció Adagoló szállítószalag.

2+3. pozíció SC1412T típusú Super Chopper előaprító 1400 mm hosszú rotorral, 12 lengő és 7 statikus késsel. CB400 típusú Hägglund hidraulikus motor 160 kW teljesítményű hajtóművel. Saját elektromos vezérlőpult fokozat nélküli sebességszabályozással. A rotor standard fordulatszáma 22 rpm.

A Super Chopperbe történő abroncsbetöltést szükség esetén a tárcsás prés berendezés segíti. A tárcsás prést a Super Chopper töltőgaratjába épített optikai szenzor aktiválja. Ha az optikai szenzor a megadott időtartamot meghaladó ideig érzékeli, hogy egy tehergépkocsi-abroncs beszorult a töltőgaratba, működésbe lép a hidraulikus működtetésű tárcsás prés.

4. pozíció Kezelőállás, mely lehetővé teszi a Super Chopper javítását és karbantartását.

5. pozíció Rezgő kihordó szállítószalag.

6. pozíció Adagoló szállítószalag.

7. pozíció Készletező adagoló tartály, mely biztosítja a nagyteljesítményű aprítógép egyenletes és szabályozható ütemű betöltését. Az adagolótartály nagy igénybevételre tervezett oldalfalait acélszegélyek és szerkezeti acél erősíti. Az adagológarat körülbelül 5 m3 térfogatú, a gumiból és acélból készült szállítószalag pedig 1220 mm széles. A szállítószalagot 3,7/4,4 kW teljesítményű elektromos motor hajtja, nagy igénybevételre méretezett fogaskerekes tengelyre szerelt hajtóművön keresztül. A megfelelő anyagáramlást frekvenciaszabályozással működtetett fordulatszám-szabályozás biztosítja.

Külméretek (hosszúság x szélesség x magasság): kb. 6,1 x 2,3 x 5,4 m
Sebességtartomány 50 Hz-en: 2,9 - 5,7 m/perc

8. pozíció Kezelőállás, mely lehetővé teszi a gép javítását és karbantartását.

9. pozíció Többcélú aprítógép, 1200 mm hosszú és 144 rpm fordulatszámú rotorral. A rotort ékszíj hajtja, és 132 kW teljesítményű elektromos motor működteti. A gépbe 15 lengő és 16 statikus kést, valamint rostát helyeztek. A fő gépházat cserélhető koptatólemezzel, koptatógyűrűvel és egyéb alkatrészekkel szerelték fel. Az adagoló garat, a gépháztető és a rostatartó keret nyitása hidraulikusan, gépesített módon történik.

10. pozíció Rezgő kihordó szállítószalag.

11. pozíció Függesztett mágnes, amely eltávolítja a szabaddá tett acélrészeket a gumigranulátumból.

12. pozíció Szállítócsiga, forgóasztal, Ø x L: 300 x 6500 mm.

13. pozíció V4 típusú, körülbelül 4 m3 térfogatú siló, mely biztosítja, hogy a nagyteljesítményű aprítógépből kikerülő anyag a maximális hatékonyságot biztosító ütemben kerüljön a finomgranuláló berendezésbe. Ez azért lényeges, mert a finomgranuláló terhelése a kimeneti szemcsemérettől függ.

14. pozíció FG1504 típusú finomgranuláló berendezés 1425 mm hosszú és 430 rpm fordulatszámú rotorral, 110 kW teljesítményű motorral. A gépbe 18 lengő és 16 statikus kést helyeztek. Az FG1500 típusú finomgranuláló gépházának teteje és a rostatartó keret hidraulikusan nyitható, így a kezelő könnyen hozzáférhet a késekhez és a rotorhoz, a rosták pedig egyszerűen cserélhetők/tisztíthatók.

15. pozíció Pneumatikus szállítószalag a PC10T típusú osztályozó berendezéshez.

16. pozíció Kezelőállás (mobil típusú), a PC10 és PC15 típusú osztályozó berendezések javításához és karbantartásához.

17. pozíció PC10T típusú osztályozó berendezés. A berendezésben lévő rosta a textil elkülönítését végzi. A rostához egy alsó tálca is tartozik. A rosta eltömődését pattogó gumilabdák akadályozzák meg. A rosták cseréje rendkívül egyszerűen végrehajtható. A rostafelület nagyjából 1,6 m2. Az osztályozó a textilfrakció 40-50%-át távolítja el.

18. pozíció Függesztett mágnes, amely eltávolítja a szabaddá tett acélrészeket a gumigranulátumból.

19. pozíció FG1504 típusú finomgranuláló berendezés (lásd a 14. pozíció berendezését).

20. pozíció Pneumatikus szállítószalag a PC15 típusú osztályozó berendezéshez.

21. pozíció PC15 típusú osztályozó berendezés, amely hatékonyan választja külön a textilfrakciót a gumigranulátumból. Az osztályozó két, egymás fölé helyezett rostafelületet tartalmaz, amelyekhez egy-egy alsó tálca tartozik.

22. pozíció Rezgő kihordó szállítószalag.

23. pozíció Dobmágnes az acél elkülönítéséhez.

24. pozíció Pneumatikus szállítószalag az UP1750 típusú aspirátorhoz.

25. pozíció UP1750 típusú aspirátor, amely elkülöníti a textilt a gumigranulátumtól, és három különböző méretre válogatja szét a gumigranulátumokat. A teljes rostafelület megközelítőleg 14 m2.

26. pozíció Kezelőállás, mely lehetővé teszi az UP1750 típusú aspirátor javítását és karbantartását.

27. pozíció Pneumatikus szállítószalag.

28. pozíció Pneumatikus szállítószalag.

29. pozíció Pneumatikus szállítószalag.

30-32. pozíció Elektromos szabályozó a teljes üzemhez.

 

Eldan and Arcon company logos