ENHU HU
 
 
 
Főoldal / Alkalmazások / Hűtőgépek újrafeldolgozása  

Hűtőgépek újrafeldolgozása

Refrigerator Recycling

Az Eldan hűtőgép-újrafeldolgozó rendszere ideális megoldás hűtőgépek újrafeldolgozására. Az újrafeldolgozás terén szerzett több mint 50 éves tapasztalatnak köszönhetően az Eldan rendszerei mind a technológia, mind a teljesítmény szempontjából a legjobbak közé számítanak.

Az Eldan hűtőgép-újrafeldolgozó rendszere maximum 2000 x 1200 x 1000 mm (magasság x szélesség x mélység) méretig képes feldolgozni a hűtőgépeket, az ennél nagyobb hűtőket a rendszerbe kerülés előtt erre a méretre kell csökkenteni.

Az előaprítástól a szeparálásig minden lépést magában foglaló teljes Eldan hűtőgép-újrafeldolgozó rendszer az alábbi szakaszokra osztható:

 

ELŐKEZELÉS


A feldolgozás első szakaszában a hűtőgépeket kirakodják, és végrehajtják az előosztályozást. A kábeleket levágják, és az üvegrészeket erre a célra szolgáló tartályokba helyezik. Kivonják az CFC-gázokat, a pentán gázt, az izobután gázt, az olajat, és leszerelik a kompresszorokat.

 

DARABOLÁS


Ezután a hűtők egy zsilipen keresztül a hűtőgép-feldolgozó toronyba kerülnek. A feldolgozó torony olyan egyedülálló integrált egység, mely Super Choppert és nagy teljesítményű előgranuláló gépet egyesít magában, így létrehozva egy olyan vágókamrát, amely nem tűz- és robbanásveszélyes. A toronyból kikerülő frakció mérete nagyjából 30 mm.

 

SZEPARÁLÁS


A folyamat következő szakaszában a cikk-cakk rendszerű szélosztályozóban megtörténik a PUR-hab különválasztása és elszállítása a pelletáló berendezésbe. A pelletáló berendezés a PUR-habot pelletté préseli. Ezzel egy időben a maradék CFC-gáz átkerül a CFC/pentán cseppfolyósító rendszerbe.

Miután egy függesztett mágnes elkülönítette a vastartalmú részeket, a maradék frakció bekerül az örvényáramú szeparátorba, amely az alumínium/réz frakciót elválasztja a műanyag frakciótól.

 

GÁZTALANÍTÁS

1. szakasz - CFC/olaj elszívó egység

Az olajat és a CFC/pentán/bután gázokat a CFC/olaj elszívó egységbe továbbítja a rendszer. Ezután az olajtól elkülönített gázok zárt gáztartályba kerülnek, míg az olajat a rendszer nyitott olajtárolóba szivattyúzza.

 

2. szakasz - CFC/pentán cseppfolyósító rendszer

A szennyezés minimalizálása érdekében zárt rendszerben nyerik ki és dolgozzák fel újra a nitrogént, amelyet arra használnak, hogy csökkentsék az oxigénszintet a hűtőgép-feldolgozó torony vágókamrájában. A gázokat zárt gáztartályban gyűjtik.

 

  A hűtőgép-újrafeldolgozó rendszer katalógusának letöltése (1.04 MB) Get Adobe Reader

Eldan and Arcon company logos