ENHU HU
 
 
 
Főoldal / Alkalmazások / Rostálás / Osztályozó berendezések  

Osztályozó berendezések

 

Osztályozó berendezések száraz anyagok méret szerinti elkülönítésére kifejlesztett, önálló rendszerek. A közel vízszintes helyzetű rostafelület egyedülálló keringő-lengő mozgása és a rendkívül hatékony rostatisztító rendszer kiváló hatékonyságot és teljesítményt biztosít. A Arcon folyamatosan fejleszti gépeit, kitűnő eredményeit számos iparág számára készített rendszerek százaiban kamatoztatja.

Osztályozó berendezések különböző típusaiban 1-5 rostafelület található, a nyílásméret 12,7 mm-től 100 mesh méretig terjed. A számtalan egyedi műszaki tulajdonságnak köszönhetően osztályozó berendezéseket páratlan teljesítmény, könnyű használat és hosszú élettartam jellemzi.

Osztályozó berendezések fontos szerepet játszanak az Arcon újrahasznosító tevékenységében, felhasználják őket aprított gumiabroncsok és újrafelhasználható műanyagok osztályozására, valamint az újrahasznosító rendszerek szeparálási műveletének kisegítésére. A nagy lökethossz és a kis frekvencia lehetővé teszi az anyagok szétválogatását, miközben a fennmaradó méretfrakció továbbítódik a rostafelületen. A rendszer teljesítménye garantálja, hogy az osztályozásnál nem lesz anyagtorlódás, ezáltal nem lassítja az újrahasznosítási folyamatot.

 

 

OSZTÁLYOZÓ BERENDEZÉSEKET AZ ALÁBBI ANYAGOK ELKÜLÖNÍTÉSÉHEZ HASZNÁLJÁK:

 

Gumi:                                                            Üveg:

Morzsagumi                                        Üveggyöngy

őrölt gumi                                          Mikroüveggyöngy

Aprított abroncs                                   Üvegpor  

 

Polietilén-tereftalát (PET):

Aprított PET-palack

 

 

OSZTÁLYOZÓ BERENDEZÉSEK MŰKÖDÉSE:


A rosta egyedülálló keringő mozgása által az anyagot különböző hatások érik, ahogy végighalad a felületen. Az adagoló részen az anyag mozgása vízszintesen körkörös, ez fokozatosan átvált ellipszis alakúra, a kiürítő részen pedig közel egyenes vonalú lesz. Mivel a mozgásnak nincs függőleges összetevője, az anyag folyamatosan érintkezik a rostafelülettel.

 

How Rotex Screeners work

1. KÖRKÖRÖS MOZGÁS AZ ADAGOLÓ RÉSZEN

A rostáknak a berendezés adagoló végére jellemző forgó mozgása azonnal szétteríti az anyagot a rosta teljes szélességében, ezáltal maximális hatékonyság érhető el annak ellenére, hogy az adagolás pontszerű.

Ez a mozgás egyben rétegekbe is rendezi az anyagot, így a finom szemcsék lesüllyednek a rostafelület közelébe. A nyílás méreténél lényegesen kisebb részecskék a rostának ezen a pontján hullanak át.

2. ELLIPTIKUS MOZGÁS A KÖZÉPSŐ RÉSZEN

Ahogy a körkörös mozgás elliptikussá alakul, a közel vízszintes enyhe mozgás hatására a rostanyílás méretéhez már jobban közelítő méretű részecskék átesnek a rostán.

3. EGYENES VONALÚ MOZGÁS A KIÜRÍTŐ RÉSZEN

A rosták kiürítő részének majdnem lineáris lengő mozgása a rostanyílás méretéhez legközelebb eső méretű részecskéket távolítja el, miközben a fennmaradó méretfrakció továbbhalad a rosta vége felé. Osztályozó berendezések kivételes jellemzője, hogy képesek az anyagáramlást a kiürítő részen gyorsítani vagy lassítani, ezáltal további finombeállításra van lehetőség, amivel a rostamozgás még hatékonyabbá és pontosabbá tehető.

 

 

TELEPÍTÉSI MÓDOK

 

Telepítés padlóra


A kiegyenlített hajtás által átadott erők annyira minimálisak, hogy a berendezést olyan helyeken is lehet a padlóra telepíteni megfelelően megtervezett kialakításban, ahová néhány más géptípust nem. A berendezést lehet közvetlenül a padlóra állítani vagy szerkezeti acélból készült tartóvázra helyezni. Az utóbbi emelt pozíció lehetővé teszi, hogy a gép alá tartályokat vagy egyéb eszközöket helyezzenek. Szakemberei minden alkalmazáshoz tudnak megfelelő tartóállványt javasolni.

 

Függesztett telepítés


A Arcon osztályozó berendezéseket a gép négy sarkához erősített kábellel lehet felfüggeszteni, ezáltal elkülöníthetők a kiegyensúlyozatlan rostáló erők a környező szerkezetektől. A függesztett telepítési módot osztályozó berendezések pontos kiegyensúlyozása teszi lehetővé. Ha az adott helyiség mennyezete nem alkalmas a kábelen függő szerkezet tartására, a berendezést padlóra állított kábeltartó állványra is lehet szerelni. Akárcsak a hagyományos kábeles függesztésnél, ennél a megoldásnál is hatékonyan elkülöníthetők a vízszintes, kiegyensúlyozatlan rostáló erők, ezáltal az új teherhordó szerkezetek költsége minimális lesz, illetve lehetővé válik az olyan régebbi teherhordó szerkezetek használata is, amelyek máskülönben nem lennének képesek a kábelfüggesztett berendezés alátámasztására.